Pilots

Telelectura i algorítmia avançada per a la innovació social i l’eficiència hídrica

Àrea Digital Terres de l'Ebre
Aquest pilot consisteix en la implantació de comptadors intel·ligents, equipats amb mòduls de telelectura 5G, a naus del polígon industrial del Molló, a Móra La Nova, als domicilis de persones beneficiàries de projectes socials de l’Ajuntament de Móra la Nova i a diverses instal·lacions municipals, amb l’objectiu de monitoritzar el seu consum, realitzar balanços hídrics en temps real i optimitzar l’eficiència i l’ús de l’aigua.
Llegir més

Connectivitat satel·litària per a la gestió d’entorns d’alta muntanya

Àrea Digital Aran
El projecte pilot consisteix en dotar de connexió via satèl·lit el refugi d’Artiga de Lin, situat a 1.470 metres d’alçada dins del terme municipal de Vielha e Mijaran. Es tracta del primer pas per al desplegament de connectivitat satel·litària de banda ampla en zones remotes d'alta muntanya per a la millora de serveis com el control de la ramaderia, el monitoratge del clima, la gestió d'itineraris turístics o les actuacions dels serveis d'emergències. 
Llegir més

Intel·ligència artificial i 5G al servei de l’esport de base

Àrea Digital Penedès
El projecte pilot consisteix en dotar de connectivitat 5G les càmeres amb intel·ligència artificial instal·lades al complex esportiu Les Comes, situat a Igualada. Aquesta iniciativa permetrà la retransmissió en directe d’esdeveniments esportius de categoria base. En concret, es materialitza amb l’emissió en temps real de més de 30 partits que se celebraran a partir del 22 d’octubre de 2022.
Llegir més

Retransmissió en directe amb 5G d’esdeveniments situats a llocs de difícil accés

Àrea Digital Alt Pirineu
Aquest projecte pilot va consistir en la retransmissió en directe d’un esdeveniment mediàtic localitzat en un indret de difícil accés. Concretament, la baixada de les falles del passat 9 de juliol a Erill la Vall, població pirinenca de la Vall de Boí.
Llegir més

Millora de la mobilitat per persones amb baixa visió

Àrea Digital Camp de Tarragona
El pilot utilitzarà el dispositiu SmartGaze de l’empresa Biel Glasses, al que s’afegirà connectivitat 5G, i que el convertirà en les primeres ulleres intel·ligents per ajudar a millorar la mobilitat de les persones amb baixa visió, gràcies al reconeixent i senyalització d’obstacles, canvis de nivell de terra o d’altre mobiliaria urbà, com semàfors.
Llegir més

Detecció i mesura de fissures d’infraestructures amb dron a temps real i control remot amb 5G

Àrea Digital Terres de l'Ebre
El pilot està enfocat a les tasques d’inspecció tècnica de pales d’aerogeneradors. Permetrà validar la solució per a qualsevol mena d’inspecció tècnica de grans infraestructures, on s’hagin de realitzar tasques de manteniment preventiu per la detecció i mesura de fissures, en temps real i de forma remota.
Llegir més

Banc Parking 5G

Àrea Digital Ponent
El pilot consisteix en implementar un banc per asseure’s, que inclou un pàrquing per a patinets a la part de darrera. El banc-pàrquing també integra una solució de connectivitat (hotspot Wi-Fi) de qualitat, gràcies a un router amb connexió 5G.
Llegir més

Vigilant digital

Àrea Digital Ponent
El pilot 5G Vigilant Digital situat a la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Lleida proporciona vigilància remota i monitorització en temps real amb càmeres i un tòtem que permeten prevenir, detectar i actuar en temps real sobre situacions no desitjades.
Llegir més

5G Rural

Àrea Digital Ponent
La prova pilot consisteix en un sistema de comunicació mitjançant el qual un tècnic assessor pot formar i guiar un o diversos operaris a través d’una solució que permet analitzar les particularitats de cada zona productiva i traslladar la millor estratègia en temps real de manera específica.
Llegir més

Pàgina 2 de 2