Pilots

Teledermatologia per afavorir la diagnosi precoç del càncer de pell

Àrea Digital Girona
El pilot IA@dermato té com a objectiu facilitar la tasca dels metges d’atenció primària en la diagnosi dermatològica. El projecte es fonamenta en l’alta incidència del melanoma i la importància de la detecció precoç, que suposa la recuperació del 95% dels pacients.
Llegir més

Intel·ligència artificial i 5G per millorar la recollida de residus municipal

Àrea Digital Camp de Tarragona
Aquest pilot presenta un sistema de detecció d’objectes voluminosos al carrer per ajudar els equips municipals de recollida de residus mitjançant la IA i la tecnologia 5G.
Llegir més

Preservació i difusió del patrimoni amb realitat augmentada

Àrea Digital Girona
Aquest pilot proposa una experiència de realitat mixta a les ruïnes de Torre Gironella perquè el visitant gaudeixi de l’experiència utilitzant només el navegador del seu smartphone, sense necessitat de descarregar cap aplicació.
Llegir més

Resiliència climàtica: monitorització de les finques del Delta de l’Ebre

Àrea Digital Terres de l'Ebre
Aquest pilot consisteix en el desenvolupament, instal·lació i testeig d’un kit de sensoratge autònom a una finca experimental del Delta de l’Ebre. L’objectiu del projecte és obtenir dades sobre la finca per definir accions que ajudin a mitigar les conseqüències del canvi climàtic.
Llegir més

Supervisió remota de la salut visual d’estudiants d’entorns rurals

Àrea Digital Terres de l'Ebre
El pilot vetlla per la salut visual dels estudiants de les escoles rurals de les Terres de l’Ebre. L’objectiu és demostrar la viabilitat de realitzar screenings visuals als col·legis rurals amb l’ajuda de les noves tecnologies i sense la presència in situ d’un optometrista.
Llegir més

Realitat augmentada per als senderistes i turistes de muntanya

Àrea Digital Aran
Aquest pilot presenta una aplicació mòbil que ofereix informació d’utilitat sobre les rutes i la meteorologia de la Vall d’Aran. L’app funciona amb tecnologia de realitat augmentada per superposar informació digital sobre les imatges capturades per l’usuari amb el seu dispositiu mòbil.
Llegir més

Realitat augmentada i immersivitat al servei del comerç local de Lleida

Àrea Digital Ponent
Aquest pilot realitzat a Lleida utilitza la tecnologia immersiva i la realitat augmentada per dinamitzar el comerç local. Per aconseguir-ho s’ofereix contingut d’interès a la ciutadania. Amb l’aplicació mòbil Eix Comercial AR, els usuaris poden endinsar-se en llocs històrics de la ciutat i conèixer les botigues de l’Eix Comercial d’una forma participativa i a través de l’experiència. 
Llegir més

Conèixer el patrimoni històric amb experiències immersives

Àrea Digital Girona
Aquest pilot reconstrueix de forma virtual el poblat ibèric d’Ullastret i l’usuari el pot visitar gràcies a la realitat augmentada. Les ulleres sobreimpressionen models 3D sobre les ruïnes reals i permeten que el visitant es desplaci i interactuï amb l’espai.
Llegir més

Connectivitat 5G al servei de la ramaderia

Àrea Digital Catalunya Central
L’objectiu d’aquest pilot és demostrar la millora de la viabilitat de PigWei gràcies a la xarxa 5G. PigWei és un dispositiu que permet calcular les característiques corporals d’un porc sense contacte: pes viu, mesures corporals i temperatura en diferents punts anatòmics.
Llegir més

Fisioteràpia virtual: rehabilitació física a partir de realitat virtual, gamificació i metavers

Àrea Digital Ponent
L’objectiu d’aquest pilot és facilitar la vida a professionals sanitaris i pacients que necessitin fer sessions de rehabilitació periòdiques. Gràcies a la tecnologia 5G, les dues parts podran estar connectades en temps real sense necessitat de ser al mateix espai físicament. La tecnologia de realitat virtual permet generar un escenari virtual des d’on poder accedir als exercicis que el fisioterapeuta ha pautat, juntament amb les instruccions i les diferents possibilitats per poder realitzar-los. La proposta contempla un element de ‘gamificació’ per estimular els pacients a fer-ho el millor possible en un context lúdic.
Llegir més

Pàgina 1 de 2