Realitat augmentada i immersivitat al servei del comerç local de Lleida

Àrea Digital Ponent

Imagen

Aquest pilot realitzat a Lleida utilitza la tecnologia immersiva i la realitat augmentada per dinamitzar el comerç local. Amb l’aplicació mòbil Eix Comercial AR, els usuaris poden endinsar-se en espais històrics de la ciutat i conèixer les botigues de l’Eix Comercial d’una forma experiencial i participativa.

El pilot mostra la capacitat transformadora de la realitat augmentada en el context comercial i suposa un impuls per a la visibilitat dels negocis locals. El projecte també valida la infraestructura multitecnologia de l’Eix Comercial de Lleida, ja que el contingut amb què es treballa es descarrega de forma immediata des del núvol per garantir una experiència fluida.

L’app guia els usuaris a través de diferents botigues i els permet interactuar amb alguns comerços de la zona mitjançant hologrames dels seus propietaris o que visualitzin elements en 3D dins dels establiments.

La presentació d’aquest pilot ha comptat amb la participació de Liliana Arroyo Moliner, directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya; Pilar Bosch, regidora de Cultura i Promoció de l’Ajuntament de Lleida; Eduard Martín, CIO de Mobile World Capital Barcelona, i Alan Navarro, Business Developer d’Invelon Technologies. L’acte també ha comptat amb la presència d’Agustí Jiménez, vicepresident de la Diputació de Lleida; Blanca Siurana, responsable de comerç de la Cambra de Comerç de Lleida, i Artur Serra, codirector de la Fundació i2Cat.

Estat: Executat

Data: 12/12/2023
Partners: Generalitat de Catalunya, Mobile World Capital Barcelona, Cambra de Comerç de Lleida, Diputació de Lleida, Paeria de Lleida i Invelon Technologies.
Ubicació: Lleida