Catalunya Central

L’Àrea Digital Catalunya Central té com a objectiu impulsar diversos sectors que esdevenen estratègics en aquest territori com ara el sector agroalimentari, ja que representa bona part del PIB de les comarques centrals i es volen fomentar iniciatives de major valor afegit que promoguin la sostenibilitat en el sector; la indústria 4.0 i els sectors del metall mecànic i la mineria, tenint en compte que aquests tipus d’empreses necessiten potenciar la seva cadena de valor en plena transformació digital i que algunes d’elles tenen necessitats molt específiques, per exemple, a nivell de seguretat; municipis petits i habitabilitat rural, que segueixen els nous models d’organització en remot que afecten l’educació i el treball, així com la nova ruralitat; i els drons, gràcies al BCN Drone Center ubicat a Moià.

Entre d’altres aspectes, la creació de l’Àrea Digital facilitarà l’anàlisi dels reptes i necessitats d’aquests sectors i ajudarà a implementar nous productes i serveis, basats en les tecnologies digitals, que hi donin resposta.

Àmbits prioritaris de treball

  • Sector Agroalimentari
  • Indústria 4.0, metall mecànic i mineria
  • Habitabilitat rural i petits municipis
  • Drons

Impacte al territori

Dinamització econòmica i foment de la innovació

  • Millora de la competitivitat de les empreses del territori. A través de la realització de pilots a l’espai de proves, les empreses podran transformar la seva gestió per ser més eficients i generar estalvis i/o adaptar-se transformant el seu model de negoci.
  • Retenció de talent i fre al despoblament d’aquestes zones generant necessitat de perfils qualificats TIC.

Reducció de l’escletxa digital rural

  • Ajudarà a identificar els models de desplegament que faran viable, a futur, la connectivitat amb ample de banda a tot el territori.
  • Es cercaran casos d’ús d’aplicació de les tecnologies digitals accelerant el seu desplegament a nivell global i especialment en entorns rurals.

Entitats que hi donen suport:

Ajuntament de Manresa