Supervisió remota de la salut visual d’estudiants d’entorns rurals

Àrea Digital Terres de l'Ebre

Imagen

Aquest projecte vetlla per la salut visual dels estudiants de les escoles rurals de les Terres de l’Ebre. L’objectiu del pilot és demostrar la viabilitat de realitzar screenings visuals als col·legis rurals amb l’ajuda de les noves tecnologies i sense la presència in situ d’un optometrista.

El Centre Òptic L’Esguard, impulsor del projecte, utilitza l’eina Visionary Tool, un programa d’ordinador dissenyat per fer teràpia visual amb unes ulleres d’anàglif vermell-blau. Visionary Tool permet fer la teràpia a distància amb supervisió diària des de la consulta. El programa també permet prescriure els exercicis de tractament i realitzar els tests d’avaluació de diferents habilitats visuals.

Aquest projecte testeja la tecnologia 5G per a la supervisió remota dels tests de salut visual i aplica la realitat virtual per detectar anomalies visuals en els alumnes. El pilot demostra la utilitat d’aquestes eines i tecnologies per a la seva aplicació en les escoles rurals.

Estat: En execució

Partners: Generalitat de Catalunya, Mobile World Capital Barcelona, Fundació i2CAT, Centre Òptic L’Esguard, Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.
Ubicació: Benissanet, Miravet, La Torre de l’Espanyol i Vinebre (Ribera d'Ebre)