Resiliència climàtica: monitorització de les finques del Delta de l’Ebre

Àrea Digital Terres de l'Ebre

Imagen

Aquest pilot consisteix en el desenvolupament, instal·lació i testeig d’un kit de sensoratge autònom a una finca experimental del Delta de l’Ebre. L’objectiu del projecte és obtenir dades sobre la finca per analitzar-les i definir accions que ajudin a mitigar les conseqüències del canvi climàtic.

Aquest pilot, impulsat per Eurecat, s’emmarca en el projecte nacional BIORESILMED, finançat pels fons Next Generation i que estableix al territori una innovadora xarxa de finques experimentals dedicades a estudis sobre resiliència climàtica. Aquests estudis requereixen l’ús de sensors remots avançats i fiables que mesuren en temps real una àmplia gama de variables ambientals.

Els sensors envien les dades a una unitat de processament que les remet a una base de dades ubicada al núvol mitjançant un mòdul de comunicacions NB-IoT. Aquesta tecnologia facilita realitzar mesures a diferents ubicacions sense haver de desplegar cobertura de NB-IoT.

La inciativa s’estendrà per tot el territori de les Terres de l’Ebre i, posteriorment, a la resta de Catalunya i l’estat espanyol.

Estat: En execució

Partners: Generalitat de Catalunya, Mobile World Capital Barcelona, Fundació i2CAT, Eurecat, Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.