Telelectura i algorítmia avançada per a la innovació social i l’eficiència hídrica

Àrea Digital Terres de l'Ebre

Imagen

Aquest pilot consisteix en la implantació de 60 comptadors intel·ligents, equipats amb mòduls de telelectura 5G, a les instal·lacions de diverses empreses del polígon industrial del Molló, a Móra La Nova, als domicilis de persones beneficiàries de projectes socials de l’Ajuntament de Móra la Nova i del Consell Comarcal de Ribera d’Ebre, i a diverses instal·lacions municipals.

El pilot neix amb l’objectiu d’equipar els comptadors del municipi amb mòduls de telelectura que permetin tenir mesures de control i sistemes de regulació per garantir l’eficiència i reduir el malbaratament de l’aigua.

En aquest punt, el 5G permetrà visualitzar en temps real el consum reduint la latència a mil·lisegons, connectar múltiples dispositius (IoT), augmentar l’eficiència energètica dels mateixos i garantir el seu funcionament en emplaçaments de difícil accés i cobertura.

El projecte s’ha desenvolupat en 3 fases: una primera d’instal·lació dels sensors, comptadors d’aigua i equips de mesura, executada durant els mesos d’estiu del 2022; una segona, de desenvolupament d’algoritmes i implantació de les eines tecnològiques que fan possible aquest control hídric, que va finalitzar el passat mes d’octubre; i, finalment, una tercera, que consisteix en el testatge dels comptadors i proves per implementar solucions en base als resultats obtinguts, i que finalitza aquest mes de novembre.

Estat: Executat

Data: 01/12/2022
Partners: Generalitat de Catalunya, Mobile World Capital Barcelona, Fundació i2CAT, Consell Comercal de la Ribera d'Ebre, Aigües de Catalunya i Ajuntament de Móra La Nova
Ubicació: Móra la Nova