Conèixer el patrimoni històric amb experiències immersives

Àrea Digital Girona

Imagen

Aquest pilot pretén millorar l’experiència de visita a les ruïnes d’Ullastret gràcies a la realitat mixta i a la xarxa 5G. El pilot reconstrueix de forma virtual el poblat ibèric d’Ullastret i l’usuari el pot visitar gràcies a la realitat augmentada. Les ulleres sobreimpressionen models 3D sobre les ruïnes reals i permeten que el visitant es desplaci i interactuï amb l’espai.

El projecte, desenvolupat per la productora audiovisual i multimèdia Tururut Art Infogràfic, actualitza la versió del programari de tractament d’imatges, que ha quedat obsoleta per als dispositius actuals de realitat immersiva.

Aquest pilot consisteix en migrar els models 3D dels continguts digitals existents d’Unreal 4 a Unreal 5 i compilar-los per visualitzar-los des del núvol amb unes ulleres Meta Quest Pro de realitat mixta gràcies a la xarxa 5G.

Estat: Executat

Partners: Generalitat de Catalunya, Mobile World Capital Barcelona, Fundació i2CAT, Tururut Art Infogràfic, Museu d’Arqueologia de Catalunya, Cambra de Comerç de Girona.
Ubicació: Ullastret (Baix Empordà)