Banc Parking 5G

Àrea Digital Ponent

Imagen

Lleida acull des d’aquest dijous 24 de març al matí el ‘Banc Parking 5G’, un projecte pilot que testarà a la ciutat un nou model de mobiliari urbà, que incorpora connectivitat 5G i places d’estacionament per a patinets. La iniciativa ha estat impulsada pel Mobile World Capital Barcelona, el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT, amb el suport de la Cambra de Comerç de Lleida, la Diputació de Lleida, la Paeria, Telefónica España i PIRA Technology, que és l’empresa que portarà a terme aquesta prova i que ha dissenyat el ‘Banc Parking 5G’. PIRA Technology està instal·lada en el viver d’empreses del Centre Europeu d’Empreses i Innovació (CEEILleida), que depèn de la Diputació de Lleida.

El ‘Banc Parking 5G’ ofereix noves funcionalitats a la del seient tradicional, ja que compta, per exemple, amb espai per a l’estacionament de quatre patinets a la part del darrere. Així mateix, aquest projecte integra una solució de connectivitat (hotspot wifi) de qualitat garantida gràcies a un router 5G alimentat amb plaques solars, essent així sostenible. El servei gratuït de connexió a internet es podrà programar oferint informació d’interès sobre els comerços i establiments de la zona, o com en aquest cas, amb la web de la Universitat de Lleida. A més, els laterals es poden ‘vinilar’ amb publicitat o indicacions diverses. El banc estarà instal·lat durant un mes a la Rambla d’Aragó de Lleida, davant el rectorat de la UdL.

Estat: Executat

Data: 24/03/2022
Partners: Generalitat de Catalunya, Mobile World Capital Barcelona i Fundació i2CAT, amb el suport de la Cambra de Comerç de Lleida, la Diputació de Lleida, la Paeria, Telefónica España i PIRA Technology
Ubicació: Lleida