Retransmissió en directe amb 5G d’esdeveniments situats a llocs de difícil accés

Àrea Digital Alt Pirineu

Imagen

Aquest projecte pilot va consistir en la retransmissió en directe d’un esdeveniment mediàtic localitzat en un indret de difícil accés. Concretament, la baixada de les falles del passat 9 de juliol a Erill la Vall, població pirinenca de la Vall de Boí.

Pirineus TV va comptar amb una unitat mòbil de quatre càmeres i dos reporters utilitzant dispositius mòbils 5G situats a diferents punts de la vall. Per poder utilitzar la tecnologia 5G, Telefónica va proporcionar la cobertura del node en servei situat a Taüll.

Amb aquest projecte es pretén testejar la connexió 5G aplicada a la retransmissió mediàtica i validar, així, els beneficis i capacitats que permet obtenir aquest tipus de connectivitat. La baixa latència, el gran ample de banda que proporciona la 5G i la possibilitat de realitzar connexions en directe amb dispositius mòbils milloren substancialment l’experiència dels professionals, així com la de l’usuari final. Aquest fet té especial rellevància quan es tracta de cobrir esdeveniments que succeeixen en zones remotes i de difícil accés.

Estat: Executat 

Data: 09/07/2022
Partners: Generalitat de Catalunya, Mobile World Capital Barcelona, Fundació i2CAT, Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), Diputació de Lleida, Cambra de Comerç de Lleida, Ajuntament de la Seu d’Urgell i Ajuntament de Tremp
Ubicació: Erill la Vall (Vall de Boí)