Intel·ligència artificial i 5G al servei de l’esport de base

Àrea Digital Penedès

Imagen

El projecte pilot consisteix en dotar de connectivitat 5G les càmeres amb intel·ligència artificial instal·lades al complex esportiu Les Comes, situat a Igualada. Aquesta iniciativa permetrà la retransmissió en directe d’esdeveniments esportius de categoria base. En concret, es materialitza amb l’emissió en temps real de més de 30 partits que se celebraran a partir del 22 d’octubre de 2022. 

Fins ara, l’ús de la xarxa 5G a escala esportiva només s’havia destinat a la retransmissió d’esports d’elit, com els partits de futbol de primera divisió o les carreres de Fórmula 1. A més, la connectivitat de molts equipaments esportius era limitada, donat que la majoria de nodes es troben als afores de pobles o ciutats. Així, aquesta iniciativa suposa un avanç cap a un món esportiu més digital i accessible per a tothom, ja que elimina les barreres de connectivitat que limiten les oportunitats de retransmissió d’esports de menor influència mediàtica. 

A més, aquesta combinació de tecnologies també permetrà als clubs analitzar els seus partits a posteriori i optimitzar el seu rendiment. 

Estat: Executat

Data: 14/10/2022
Partners: Generalitat de Catalunya, Mobile World Capital Barcelona, Fundació i2CAT, Ajuntament d’Igualada i Fundació UFEC
Ubicació: Igualada